Masonry Portfolio

1990-ben születtem Debrecenben. Családom földművelő és állatartó tevékenyságe nagyban meghatározza a munkához, érzékeléshez fűződő viszonyomat, vizuális és taktilis kötődésemet. 2009 óta élek Budapesten a Magyar Képzőművészeti Egyetem-en folytatott tanulmányaim miatt, diploma után pedig műtermet bérelek a Dürer Kertben és filmes munkák mellet igyekszem folytatni képzőművészeti  tevékenységem.

 

Képzőművészeti hozzáállásom, munkafolyamatom 3 fázisra osztom:

 

 

Az ösztöndíj ideje alatt a már korábban elindított programomat folytatnám.

 

Feldolgozás

Olyan installációkat hozok létre, melyekben test és táj élményemet dolgozom fel a kép testének átszabásán keresztül. Természethez fűződő viszonyunk mai állapota számomra egy heterogén, folyton alakuló és alakítható tükröt mutat, társadalmi, biológiai, és szociális szempontból is. Ezzel a hozzáállással munkálom meg a klasszikus festészeti eszköztáramat: szociális lenyomatokkal, játékos anyagkezeléssel, kelet-magyarországi anyaghasználatom örökségével. #deheroization

Ezért van az, hogy legyezőt hajtogatok a képemből, mint kiskoromban a papírlapból, máskor édesanyám varrógépével a vászonba varrok, néha szilikonnal pótlok részeket, vagy a gyomnövényt úgy ragasztom fel, hogy rég látott dús szőrzetemre emlékeztessen. Úgy tekintek a festészetre, mint nyers tésztára, melyet dagasztani, szaggatni, sütni kell, személyes történetem receptje alapján elkészíteni, lehető legközelebb a szám ízéhez.

 

Hibernálás

Munkáimat folyamatosan átszabom, átoperálom, más szituációba hozom. Ami egyiknek a keze volt a másiknak a lába lesz. A kiállítás idejére kiemelem műtermem körforgásából, lefagyasztom a folyamatot és bőrként feszítem ki aktuális állapotukat.

 

További kísérletek

Az ösztöndíj ideje alatt lehetőségem lenne olyan kísérletekre, melyet eddig idő hiányában nem volt alkalmam elkezdeni. Eddig falra feszített installációkban gondolkodtam, azonban már jó ideje fontolgatom a térbeli építkezést. Az ösztöndíj ehhez biztosítana megfelelő időt, szabadságot. A támogatásból nagyobb műtermet bérelnék és elkezdeném a kísérletezést.